Se hvordan rejsekortet bliver hacket

Hollandske forskere har brudt ind i kortet, så det er muligt at køre gratis med bus og tog. Selskabet bag ser det dog ikke som et stort problem.

Rejsekortselskab vil ikke skifte kort nu

Eksperter og rejsekortselskabets egen systemchef siger, at det vil være mest overkommeligt at skifte nu. Alligevel vurderer direktøren, at det er bedst at vente.

Alle rejsekort bruger samme nøgle

Det gør et svagt system endnu svagere, siger forsker. Direktør aner ikke, hvad det betyder for sikkerheden.

Om forsinkelsen.dk

Forsinkelsen.dk er en side med uafhængig journalistik om rejsekortet.

Siden er drevet og skrevet af journalist Rasmus Mark Pedersen. Jeg står for alt det journalistiske indhold på siden, og jeg er ansvarshavende redaktør i henhold til medieansvarsloven. En del af indholdet er dog automatisk eller brugergeneret. Det gælder kommentarer, spørgsmål, debatter og rss-feeds, der enten er skrevet af anonyme brugere på siden eller automatisk hentet ind fra andre sider.

Et bachelorprojekt
Rasmus Mark Pedersen, journalist Forsinkelsen.dk er gratis journalistik om rejsekortet. Det kan lade sig gøre, fordi siden er en del af mit afsluttende bachelorprojekt i forbindelse med journalistuddannelsen på Center for Journalistik på Syddansk Universitet.

Siden jeg blev færdiguddannet i januar 2010, har siden ligget lidt stille, men jeg prøver at opdatere, når der kommer afgørende nyt. Forsinkelsen.dk blev i april 2010 nomineret til en Kravling-pris. Det er en pris, der bliver givet for det bedste journalistik i Danmark, der lavet af en studerende.

Rejsekortselskabet uden indflydelse
Rejsekortselskabet har intet at gøre med denne side. De har ingen mulighed for at styre indhold, emner eller ordlyd på forsinkelsen.dk. En del af journalistikken er dog blevet til ved, at jeg har kontaktet en fra Rejsekortselskabet, der derefter har givet interview. Enten til baggrundsinformationer som eksempelvis i tekniksektionen eller til direkte citat som i en del af nyhederne. Lige som jeg ville have gjort i forbindelse med en hver anden journalistisk opgave.

For at understrege den journalistiske selvstændighed er Forsinkelsen.dk tilmeldt Pressenævnet. Det er muligt, fordi rasmusmp.dk er tilmeldt og forsinkelsen.dk er ligeledes at finde på forsinkelsen.rasmusmp.dk. Derfor hører forsinkelsen.dk under medieansvarsloven, og eventuelle tvister om journalistiken på denne side kan i sidste ende tages i Pressenævnet.

Journalistisk troværdighed
Ydermere er alt researchen bag forsinkelsen.dk i en såkaldt redaktionel informationsdatabase, der er oplyst om til Datatilsynet. Det betyder i praksis, at det er muligt at tilbyde kilder reel kildebeskyttelse. På den måde vil det aldrig være lovligt for politiet, at finde frem til eventuelt anonyme kilder, der eventuelt er brugt på denne side. Desuden angiver jeg åbent, at jeg er den ansvarhavende redaktør og dermed underlagt dansk lovgivning for medieansvar. På den måde håber jeg, at styrke forsinkelsen.dks journalistiske troværdighed.

Bedste hilsner,
Rasmus Mark Pedersen