Se hvordan rejsekortet bliver hacket

Hollandske forskere har brudt ind i kortet, så det er muligt at køre gratis med bus og tog. Selskabet bag ser det dog ikke som et stort problem.

Rejsekortselskab vil ikke skifte kort nu

Eksperter og rejsekortselskabets egen systemchef siger, at det vil være mest overkommeligt at skifte nu. Alligevel vurderer direktøren, at det er bedst at vente.

Alle rejsekort bruger samme nøgle

Det gør et svagt system endnu svagere, siger forsker. Direktør aner ikke, hvad det betyder for sikkerheden.

Om få år bliver rejsekortet overflødigt

Selve rejsekortet vil i nær fremtid blive overflødigt. Informationerne på kortet vil kunne ligge i en mobiltelefon i stedet.

Det blå og hvide plastikkort, der i dag udgør rejsekortet, vil ikke få mange år på bagen, før det vil få en konkurrent. En mobiltelefon vil kunne gøre arbejdet i stedet. Teknikken i rejsekortets check-in-standere er nemlig forberedt på, at informationerne ikke nødvendigvis ligger i et rejsekort.

- Som kunde vil du kunne have alle dine rejser på mobiltelefonen. Så rejser du med den i stedet, hvis du vil have det. Jeg forestiller mig, at nogen vil have en helt enkelt mobiltelefon og deres rejsekort ved siden, og andre vil have det hele integreret, fortæller direktør i Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten.

Visionen om at bruge mobilen som rejsekort er ikke bare sød fremtidsmusik. Allerede i 2007 lancerede Nokia en telefon med NFC-teknologien indbygget. Og teknologien har længe været brugt i Japan.

- Den infrastruktur vi laver for rejsekortet, er forberedt på fremtiden. Derfor vil det ikke være nødvendigt at skifte alle rejsekortstanderne ud for at kunne bruge mobiltelefonen som betalingsmiddel, sige Bjørn Wahlsten.

Også til avis og kaffe
Hvis det står til direktøren af rejsekortet, så vil det i fremtiden også blive brugt til at købe en avis eller trække en kop kaffe:

- Hvis vi ser i Hongkong, så er rejsekortet blevet et småpengekort. Her er en meget stor omsætning på andet end rejser. Så der er et sæt af udviklingsmuligheder, når først rejsekortet fungerer ordentligt, fortæller han.

Selvom rejsekortsystemet er forberedt på at bruge mobiltelefoner som rejsekort, vil det kræve udvikling af software, der understøtter teknologien. Og den er ikke bestilt som en del af leveringskontrakten for rejsekortet.