Se hvordan rejsekortet bliver hacket

Hollandske forskere har brudt ind i kortet, så det er muligt at køre gratis med bus og tog. Selskabet bag ser det dog ikke som et stort problem.

Rejsekortselskab vil ikke skifte kort nu

Eksperter og rejsekortselskabets egen systemchef siger, at det vil være mest overkommeligt at skifte nu. Alligevel vurderer direktøren, at det er bedst at vente.

Alle rejsekort bruger samme nøgle

Det gør et svagt system endnu svagere, siger forsker. Direktør aner ikke, hvad det betyder for sikkerheden.

Hollændere klar med plan om kortudskiftning inden jul

Det hollandske indenrigsministerium er i øjeblikket i gang med at gennemse en hollandsk plan for udskiftning af Mifare Classic-kort. Den vil være klar i tredje uge i december.

Han kan ikke sige så meget, ham der står bag planen. Men lidt vil administrerende direktør i Trans Link Systems Jeroen Kok gerne fortælle om den nye udskiftningsplan:

- Vi har nu en plan for udskiftning, så hvis vi oplever snyd, kan vi ændre chippen og vores system, så vi har det på plads som en beredskabsplan.

I øjeblikket bliver planen revideret i det hollandske indenrigsministerium. Den er tilrettelagt sådan, at den kan rulles meget hurtigt ud, hvis der bliver opdaget mange tilfælde af snyd. Ellers vil det tage hollænderne fem år at udskifte kortene naturligt, når de alligevel udløber.

Ordre fra indenrigsminister
Planen er en konsekvens af, at det hollandske rejsekort OV Chipkaart blev hacket tilbage i slutningen af 2007. De samme forskere, der nu har hacket det danske rejsekort, informerede dengang den hollandske indenrigsminister Guusje ter Horst om deres fund af sikkerhedshuller. Ministeren sendte herefter den 12. marts 2008 et brev til parlamentet i Holland:

- Ud fra detaljerne i universitets undersøgelser må det formodes, at muligheden for misbrug er så tilgængelig, at det er nødvendigt at tage yderligere foranstaltninger for at opretholde sikkerheden.

Hvornår udskiftningen starter, vil Jeroen Kok ikke afsløre, men planen bliver offentliggjort i tredje uge af december.