Se hvordan rejsekortet bliver hacket

Hollandske forskere har brudt ind i kortet, så det er muligt at køre gratis med bus og tog. Selskabet bag ser det dog ikke som et stort problem.

Rejsekortselskab vil ikke skifte kort nu

Eksperter og rejsekortselskabets egen systemchef siger, at det vil være mest overkommeligt at skifte nu. Alligevel vurderer direktøren, at det er bedst at vente.

Alle rejsekort bruger samme nøgle

Det gør et svagt system endnu svagere, siger forsker. Direktør aner ikke, hvad det betyder for sikkerheden.

England stopper usikre rejsekort til nytår

Efter den 31. december er det slut med at udstede Mifare Classic-kort til de fleste engelske rejsende. Danmark bør følge Englands eksempel, mener ekspert.

Efter nytår er det slut. De fleste transportselskaber i England må ikke længere udstede Mifare Classic-kort til sine kunder. Derfor har rejsekortsystemerne i Storbritanien fundet et alternativt kort, de kan udstede til deres kunder. Hvilken korttype varierer fra selskab til selskab.

Det er organisationen ITSO, der i 2008 besluttede at udfase de usikre kort. ITSO sørger for en fælles standard for de fleste elektroniske rejsekort i England. Kun Londons trafikselskab har et elektronisk rejsekort, der ikke bruger ITSO-standarden.

- Vi er sent på den
Sikkerhedsekspert Ulf Munkedal undrer sig over, at vi ikke har fulgt i englændernes fodspor og stadig baserer vores rejsekort på Mifare Classic-teknologien:

- Der er en del af de steder, der bruger det her kort, som gerne vil skifte væk fra kortet igen. Og vi er først ved at tage det i brug. Så vi er lidt sent på den, siger han.

Der er 9 millioner Mifare Classic-kort i brug i ITSOs systemer. Nuværende kort vil virke indtil udløbsdatoen og skal være udskiftet allersenest i 2016.